조교수,
Central Connecticut State University,
(2010.08~2012.02)
강사,
Virginia Tech,
(2005.08~2010.07)
논문
Investigating the Key Factors Affecting Restaurant Startup Intention,
Journal of Entrepreneurship & Organization Management,
201912
외식 서비스업 종사자의 자기결정성 동기가 외식 창업의도에 미치는 영향- 목표지향적 행동이론을 바탕으로 -,
외식경영연구,
201912
자원봉사 관광 수혜자에 대한 만족도 연구,
관광레저연구,
201901
Sustainable Franchise Restaurant Intranet Systems: An Extension of the Technology Acceptance Model,
관광레저연구,
201811
중국 소비자의 유럽음식에 대한 인식연구-계획적 행동이론을 바탕으로-,
외식경영연구,
201808
physical and functional properties of carrots differently cooked within the same hardness-range,
LWT - Food Science and Technology,
201807
Segmenting Foodies for A Foodie Destination,
Journal of Travel & Tourism Marketing,
201807
푸드 스타일링의 시각적 효과에 대한 실험적 탐색적 연구,
외식경영연구,
201806
자발적 혼밥족의 동기 측정을 위한 변수 개발,
관광학연구,
201804
재배방식이 다른 논쌀과 제주밭쌀의 특성 및 중금속 함량비교,
Korean Journal of Food Science and Technology,
201804
Roles of perceived behavioral control and self-efficacy to volunteer tourist` intended participation via theory of planned behavior,
International Journal of Tourism Research,
201710
Nature-Based Tourism: motivaiton and subjective well-being,
Journal of Travel & Tourism Marketing,
201507
Segmenting Foodies for a Foodie Destination,
Tourism Travel and Research Association,
201506
Volunteer Tourists' Motivation Change and Intended Participation,
ASIA PACIFIC JOURNAL OF TOURISM RESEARCH,
201504
미국인의 한국 및 한식에 대한 이미지가 방문의도에 미치는 영향,
International Journal of Tourism and Hospitality Research,
201502
Ecotourists' Motivation and Revisit Intention: A Case Study of Restored Ecological Parks in South Korea,
Asia Pacific Journal of Tourism Research,
201412
Factors Affecting Employee's Motivation using Fine Dining Restaurant Employees,
International Journal of Tourism and Hospitality Research,
201410
Perceived Impact of a Naval Base on a Tourism Destination,
Asia Pacific Journal of Tourism Research,
201408
한국자원봉사 관광에 대한 탐색적 연구,
호텔경영학 연구,
2014
저역서
세계 식생활과 문화,
창지사,
2017
stakeholders' perceived impact of wind farms at a tourism destination: a case study of Jeju Island, South Korea,
CABI,
20160311
프로젝트
지역사회 파머스 마켓 (Farmers Market) 개발 방안,
코네티컷 주(Connecticut),
(2011.~2011.)
메뉴개발 및 마케팅 (Menu Development and Marketing of Local Restaurant),
코네티컷 주(Connecticut),
(2010.~2010.)